Instagram

Monday, January 7, 2013

peplum dress menjadi trend? Gempak tuee

Bismillahirahmanirahim

tak kenal maka tak cinta..wah..wah..dah pandai berpunjaga Cik Aini nie yer..takpa2, kita abaikan ayat keramat tue, then kita focus kepada hajat utama entry ini di hupdate..

siapa tahu apa itu peplum? sila angkat kening tinggi2 sebanyak 12 kali berturut-turut tanpa henti..bagus2.. nampaknya ramai yang tahu..

hah, bagi yang tak tahu tue..nampak sangat kome nie ketinggalan zaman..muahaahhaha..(samalah macam aku)-gelak untuk diri sendiri..

sebelum korang fening2 kepala sampai rasa nak campak lappy korang jauh2..meh aku tepek beberapa contoh Peplum Dress..



EL-ZAHRAA





sila kelik banner kalau nak tengok yang lain..Dijamin Terbaik Dari Kedai

LOVELY ZAHRAH




kalau dah nama orang p0mpuan tue..memang rambang mata laa kata kan..hahaha.. aku tahu Peplum Dress nie masa aku tengok Saffiyah di Tv9.. Mereka kata Peplum nie adalah hasil modification dari baju Allayahamah Saloma (isteri P.ramlee)..then, aku p0n 'owwwhhhhhh'

Peplum nie sesuai dipakai pada sesiapa saja..erk, maksud aku wanita laa...takkan lelaki nak pakai Peplum kowt..buang tebiat apa?..WHAT I mean is tak kisah laa dia body XS ker hingga ke body XXXL ker.. semua sesuai dan comfortable.. maksudnya ikut sizelaa.. bukan body XXXL boleh pakai size XS.. itu namanya ajaran s0sat..

dan sebagai info tambahan.. Peplum nie sesuai digayakan dengan apa jenis seluar @ skirt labuh.. tapi nak lebih feminim @ ayu @ gadis melayu terakhir gandingkan ia dengan Palazzo atau skirt labuh..

aku nie menaip macam dah ada nama dalam arena designer jerr..poyosss mak noks!! bahahaha..banyak jer dress yang jual online.. kalau koramg suka..apa tunggu lagi..beli jangan tak beli..tapi jangan sampai membazir..sebab membazir itu amalan?? bagus murid2 ku..

aku share sebab aku suka.. teringin nak miliki berpasang-pasang Peplum dress.. tapi tunggu dah kerja nanti..atau ada putera kayangan yang sudi sponcer..bahahaha..bermimpi sungguh cik Aini nie kann..okey lah..dah nak magrib nie.. Salam Magrib untuk semua Muslim!

Thanks for reading thie entry!
Drop your comment here!
Lots of love!
XOXO

11 comments:

Iqa Syafiqa said...

memang cntik !! iqa pun suke ^^

Amy Hana said...

you're tagged :) http://innallahmaana.blogspot.com/2013/01/menarik-giveaway-newyear-2013-jiwarosak.html

nazeerah adelia said...

hai, cantik2. dah lama cari utk saiz L before jumpa sampai saiz M je :)

http://ininazeerah.blogspot.com/

Alya Humaira' said...

nice...^_^
dah follow awk...
follow sy erk klu free..

http://disebalikhumaira.blogspot.com

Arina Shamsul said...

Cantik :)

Misz Mieza said...

Peplum dress memang lawa gilos! Ada rezeki lebih nanti nak gak sambar barang selai dua.. Eheks! ^_~

TeTerBanG said...

assalamualaikum...adik aini! lama kak x snggah blog adik. bkn apa, busy skit lepas stpm. hehhe...
peplum...mcm kakak, kakak tahu bila follow blog kak fatin suhana, dya ada jual peplum. frst time kak tgk peplum, wao! mmg cntik kan? tmbah2 kalu yg ada reben kak blakang. lg gmpak! kak pon tringin nak pakai peplum, tp mcm adik aini ckp, tnggu kerja x pon tnggu putera dr kayangan yg sponsor. hehhe... alamatnya, lmbat lagi laa kita dua nie boleh pakai peplum. :D

aini shahroni said...

@TeTerBanG wa'alaikumusalam kak! hehehe..macam mana stpm? oke? skrg tgh buat apa? kerje ke, or menanti putera kayangan?..hehehe..nnti dah kerje kita beli peplum banyak2 sampai rasa nak muntah..oke..

Noraqilah Johari said...

comel sgt kan peplum :)
qiela dh borong 4 pasang..hehe :P

aini shahroni said...

@Noraqilah Johariwoah!! 4 pasang? banyak tue..

zeera lily said...

i love peplum too..
tgk blog sy baru leh tw.. hee..
jmput follow kwn2 http://belogzeera.blogspot.com/