Instagram

Tuesday, October 9, 2012

kenapa saya berblogging?

Bismillahirahmanirahim...

hyep, nie post Aini yang kedua untuk hari ini..
ish semakin dekat nak SPM semakin rajin nak update post..
apa nak jadi dak sorang nie...
*sapa yang baca post nie tolong sekeh sikit kepala sya nie*

okey, back to the topic..
maybe some of you tertanya atau nak tahu (kalau tak de sila ada kan..plezzz)
kenapa Aini pilih blog instead of kumpul stem ke, kayuh basikal keliling rumah ke atau cangkul tanah sebagai hobi..
so, now I'll clarify your mind with my honest statements..

nak tahu tak...
*buat muka enthusiastic skit*..
bagus2..disebabkan UIOLLS sangat adorable..
kita share
okey *muka cute*

Aini seorang yang agak LOW PROFILE kat sekolah..aini tak sukakan perhatian..tapi disebabkan attitude Aini yang tak berapa nak bergaul dengan orang..ada orang label Aini seorang yang sombong..mula2 tu tak terimalaa juga..

Aini tak salahkan diorang pon..Aini rasa apa yang dia orang fikir pasal Aini ada betulnya..Kita kan share satu bumi..duduk diBumi Allah yang Maha luas nie..hidup perlulaa saling peduli..jangan nak buat hal sendiri..

lagi pun sekarang nie Aini yakin antara Aini dan orang lain tiada darjat yang patut memisahkan kita semua untuk bersahabat..kita adalah sama..

bukankah Allah cipta manusia itu semuanya sama..cuma iman penentu segalanya..Tapi disebabkan iman itu sifatnya tersembunyi, maka kita tidak ada hak nak jugde orang lain kecuali Allah...

betul tak??

walaupun tahun nie adalah tahun terakhir Aini memakai uniform sekolah..Aini rasa belum terlambat untuk membetulkan apa yang tak betul..uurrrmmm..*hopefully tak terlambat laa*

then,
Aini nak berkongsi pendapat dan pandangan..even though, ilmu masih belum penuh didada..tapi demi menyahut seruan My Beloved Prophet 'sampaikanlah meskipun satu ayat'..jadi Aini gunakan blog sebagai mediumnya..

selain itu,
meluahkan apa yang terpendam dihati supaya tidak tersimpan  sehingga menjadi dendam atau beban...

at the same time...
Aini sedang cuba untuk mendidik diri untuk jadi orang yang terbuka dan friendly..diulangi sedang cuba.. mungkin ada orang perasan kalau kat luar (realiti) cara Aini layan orang agak kasar espicially lelaki..*i guess*

tapi kalau kat social network nampak je lambut..sebenarnya, Aini memang 'agak' kasar..mana tak nye, membesar dengan abang2 yang suka mengusik, suka cari gaduh and lambat dapat adik gegurl.. sedikit sebanyak mempengaruhi sifat Aini menjadi sangat MACHO...lol

JADI,
disamping Aini cuba membetulkan apa yang salah, mengikut syariat yang dibenarkan, membaiki diri untuk jadi lebih baik..Aini harap korang pon sokong...I'm still learning..okey...


KITA KAWAN??

moga persahabatan yang dibina ini mendapat naugan Allah..

tak kira awak lelaki @ perempuan @ melayu @ cina @ india @ muslim @ not yet muslim

tak salah kalau kita nak bersahabat kan.....

   *point penting




“Wahai manusia! Kami ciptakan kamu dari jenis laki-laki dan perempuan, dan Kami jadikan kamu berbangsa-bangsa dan berkaum-kaum supaya kamu saling kenal-mengenal. Sesungguhnya orang yang paling mulia di antara kamu pada sisi Tuhan ialah orang-orang yang paling taqwa. Allah itu Maha Tahu dan Mengerti.” (Al-Hujurat: 13)
-------------------------------------
leave your comment ! *ini satu ancaman* hehe
--------------------------------------

9 comments:

✿Lady Ainaa✿ said...

betul2, kitakan satu Malaysia, kne lah berkawan, bukan berlawan... btw, samalah kita, salah satu sebab ena berblog adalah nk cari kawan2.,. ^.^

miera elena said...

SPM kita serupa.. :: ud luck k.. doakan saya k semoga SPM awk debomm !
amin ... orng x leh nilai kita..kita yang nilai diri sendri so biakan kita nk dilebel sebagai ap pon :)

Syukri said...

sombong ke?
rasanya mula2 kenal tu sombonglah tapi bila dah lama kawan macam masuk air juga..suka buat loye buruk!

CikLily Putih said...

kene paksa singgah... huhuhuhu

aini shahroni said...

@CikLily Putih..
akak....sori ^____^

Azriff Aziz said...

pergh.. macam kena la artikel ni dengan diri ni. hehehehe

taknak komen lebih2. hehehe.

#meh sini nak tolong sekeh kan. heheheeee follow :)

Fendy said...

sama2 jadi kawan...

Wanie Raina said...

jum kawan? hahaha
baru nak spm yer...
GOOD LUCk!!!

Nurul Aini said...

hehe..bila akak baca entry ni akak rasa akak yang tulis..sebab ada nama aini..geli hati..tapi buat kali berapa entah akak cakap kita memang ada persamaan dear. Akak pun suka ayat tu " Sampaikanlah walaupun satu ayat."


p/s: nampak sombong ke? hehe..akak rasa aini tak.