Instagram

Friday, July 27, 2012

Face the Music *isu couple

comel macam saya
Bismillahirahmanirahim..

hei Youall,

eh!! assalamualaikum..peace be with you..

Hari ini ada satu incedent happened in my class..

before that, I really sorry IF ada yang terasa dengan pandangan saya nie




Saya ada seorang sahabat yang sedang hangat berCOUPLE..truly, I never like the relationship such that, I mean hubungan yang MELAMPAUI batas sebelum kahwin -just my opinion- but I didn't care for those yang nak berCOUple okey..jangan salah paham..I tak suka PERBUATAN bercouple bukan ANTI pada orang yang bercouple..

okey....

Sahabat saya nie seorang pengawas..My school memang ada rule yang tidak membenarkan pelajar bercouple..so nak dijadikan cerita, adalah manusia yang tak puas hati dengan dia buat report kat bilik disiplin pasal sahabat saya nie bercouple..from that, the story begin..*biasalah pengawas banyak jer org tak puas hati, kan?

I tak naklah cerita pepanjang pasal dia, sebab if I were in her shoes, I might be feel as same as her..sad, dejected, shame..

so what I want to highlight here is,

It simply mean, before you take some decision about you happy lifestyle tolonglah fikir dua, tiga kali implikasi dari perbuatan korang tu DI KEMUDIAN hari..korang hidup membawa nama agama dan keluarga..tak kesian ker mak abah korang..urmmm..

jadi bila dah kena tangkap, you have to face the music laa..janganlaa baru nak meraung @ menangis tak tentu hala...*sory kalau bahasaku tak boleh bla ;-)

*sigh

nak happy tak salah, tapi mesti kena dengan cara..isu couple nie terlalu complicated..saya tak nak ulas pepanjang...korang bukan tak tahukan hukumnya :-).. youall sebenarnya lagi bijak dari saya..

reflaction from the incident is actually Allah still love you, my friend..that's way He remind you to be a better muslim..YES, I admit diluar sana ramai jer orang bercouple, tapi tak jadi apa-apa pun kat diaorang..hidup bahagia tapi you must remember, bahagia sekarang tidak menjamin tenang di kemudian hari..
Allah tegur awak tu sebenarnya sudah berjuta kali untung tau..sedangkan orang diluar sana..berzina @ produce anak luar nikah..nauzhubillah..Allah tak tegur..kesian..so renung2kanlah..Allah itu sayang hambaNya cuma hambaNya sering kali terlupa dan tak perasan..
(kalau tak sayang tak akan lah Allah bagi korang oxygen, makan, minum, tempat teduh, tilam yang empuk, ipad, Laptop, komputer, enset......)kan?...kan?..kan?...*nagging

lagi pun korang tak teringin ker rasa bercinta selepas kahwin..I mean boleh buat sesuka hati dengan pasangan korang (perkara baik) lalu Allah siap bagi ganjaran pahala...
wooooooooooooo.......
 best giler kowt!!!

1 comment:

hidaya said...

hahaha..
lawak kodd ayt trakhir tu..
tapi,it's stil hav de point..
nice entry