My Journey

Pernah bercita-cita untuk menjadi seorang juruterbang wanita pertama Malaysia, tetapi sangat mencintai dan ingin mendalami ilmu biologi, namun telah dipanggil untuk menyahut cabaran dalam bidang seni bina walaubagaimanapun telah ditakdirkan menyambung kehidupan sebagai mahasiswi kejuruteraan elektrik-elektronik ketika ini. [3rd year survivor of electrical & electronic engineering student]

Instagram

Sunday, February 21, 2016

Nak aktif menulis balik

Bismillah

wait!
3 months?
seriously?
3 months ive been not writing anything in H.E.R.E
wait? it shud be 'in' or 'at'?

haha.
apa-apa jelah!

hmm.
well, sekarang dah masuk sem 4
masih di uni yang sama,
course yang sama.
eheh.

aku tak tahulah apa yang aku busy sangat sampai
dah lama tak update entri baru.

eh.
lupa!
aku kan daie
memang sepatutnya busy kan?

eh.
lupa!
aku ada satu.. dua.. haa tiga social network yang lain
so, tinggallah blog ni disarangkan dengan bird nest
eiyuw..
ada lendir-lendir disana-sini

no!
im serious!

*muka berkerut*

******

tadi aku check entri lama..
ada post pasal trip ke Korea tak update lagi

weh!
tu zaman bila punya tu??

beellyy goood dearself
awat buat kerja separuh jalan ni??
huh


******

sekarang aku kat library.
sejuk tahap ayahanda chowkit

nak cari mood study
esok petang test Basic Power.

serious, guwa tak power babe!!
tsk..
tsk..


okey, tolong tembakkan doa lebih untuk aku
for those yang terbaca entri aku
(eh, masih ada pembaca ke blog ni? tsk tsk)


******

azam aku bermula hari ini..
aku nak aktif balik menulis

azam ye
azam

tulis tu nak bagi matang sikit
dan yang penting ada content

bukan macam entri ni
entah apa aku tulis
tsk tsk


******

insyaAllah, aku cuba update pasal trip Korea tu

aku cuba okey?

walaupun aku tahu aku busy
hahaha

entah, sejak bila budak engineering busy eh?
bukan sepatutnya cool and steady ke?
kih kih kih

no!
bukan sebab engineering aku perlu busy-kan
tetapi,
Dnt

(dakwah dan tarbiyah)

******

Dnt itu nyawa aku
so aku kena perform se-Ihsan yang mungkin
semua benda aku buat
adalah untuk jalan Dnt

Study
Menulis
Life
Everything

untuk menuju Allah dan Rasul

dan aku berazam nak menulis kembali ni
adalah untuk Dnt,
untuk Allah dan Rasul..

tiada sebab lain
tajdid niat
moga aku sabar

sabar untuk semua perkara
sabar untuk keep on writing

lillahita'ala
Allahu ghayatunna!


Ai-Shah


No comments: