My Journey

Pernah bercita-cita untuk menjadi seorang juruterbang wanita pertama Malaysia, tetapi sangat mencintai dan ingin mendalami ilmu biologi, namun telah dipanggil untuk menyahut cabaran dalam bidang seni bina walaubagaimanapun telah ditakdirkan menyambung kehidupan sebagai mahasiswi kejuruteraan elektrik-elektronik ketika ini. [3rd year survivor of electrical & electronic engineering student]

Instagram

Wednesday, February 4, 2015

The making of Kampungku || Dairy note

Salam

Selamat Sore semua!
Ini bukan blog indonesia yea.

Okey, basically, segmen "DAIRY NOTE"
aku akan cerita apa yang aku buat kebelakangan ni
lebih kurang macam update terbaru laa

selain dari business online,
aku juga buat video (Short Film)
okey, satgi aku lampirkan antara video2 noob aku kat entri ini

atau kalau korang nak tengok semua video2 yang aku pernah buat
boleh pergi kat Youtube, then search Aini Shahroni
taapi, tak banyak lagi

aku masih belajar dalam pembikinan videorgrafi ni
honestly, aku tak ada pun ambil mana2 kelas
untuk buat video ni

tapi sebab aku minat
dan aku pun pernah story kat entri sebelum2 ni
aku ada sejenis penyakit
yakni I have great attachment toward some kind of memories
yang kadang2 aku tak sanggup nak lepaskan

so, aku buat video
untuk aku simpan daan tak lupakan memori2 yang aku pernah create dulu

mula2 dulu,
aku suka compile gambar2 lama aku
aku suka ambil gambar,
dan gambar yang aku ada terlalu banyak
disebabkan aku takut terhilang atau terdelete gambar2 yang aku pernah ambil
so, aku compilekan dan jadikan satu video
and, dari situlah terlahirnya nak buat short filem tu..


hehehe..
okey yang sebenarnya aku nak cerita
dua hari yang lepas aku baru habis shooting
untuk short filem terbaru aku
video ni adalah untuk competition
insyaAllah, doakanlah, moga2 ada rezeki untuk menang


sekitar hari pengambaran
"KampungKu"





terima kasih untuk pelakon2 yang sporting
moga2 dapat bekerja sama lagi
hehehe

okey, aku akhiri entri ni
dengan video yang aku arah dan edit
video ini aku buat untuk Jawatankuasa Kolej Tuanku Canselor
semperna pelantikan diaorang
so, pelakonnya ada Jawatankuasa itu sendiri
moga terhibur!

1 comment:

Hanis Amanina said...

Comelnya tangan budak kecil atas motor tu ;)