My Journey

Pernah bercita-cita untuk menjadi seorang juruterbang wanita pertama Malaysia, tetapi sangat mencintai dan ingin mendalami ilmu biologi, namun telah dipanggil untuk menyahut cabaran dalam bidang seni bina walaubagaimanapun telah ditakdirkan menyambung kehidupan sebagai mahasiswi kejuruteraan elektrik-elektronik ketika ini. [3rd year survivor of electrical & electronic engineering student]

Some pieces of puzzles

Saturday, September 20, 2014

Mengalah

Mengalah itu selalu aku.
Tak pe. Kalau tak reti appreciate benda yang kita ada jgn nak menyesal benda tu bila ia pergi.

Ngerti?

Tak rajuk dah :)

Thursday, September 18, 2014

Huh

Aku tawar. Aku perlu masa. Kalau kau rasa aku bererti. Pinta aku kembali.

Perempuan.

Itu aku.

Me

Tuesday, September 16, 2014

Rajuk

Memang ada masa aku terasa aku tidak sebegitu bermakna bagi kau.
Memang ada masa aku terasa aku langsung bukan siapa2 untuk kau.
Memang ada masa aku terasa kalau kau menjauh, memang itu niat kau.

Huh.
Mungkin ada masa
Aku yang terlebih emosi
Sedangkan kau biasa2 sahaja

Aku tak tahu.
Mungkin kau dah jumpa kehidupan baru.
Sedangkan ia cuma beberapa minggu.

Aku tak tahu.
Mungkin aku sendiri yang salah sebab terlalu lemah untuk belajar yang kau tak sentiasa ada.
Kau juga memerlukan masa untuk diri kau.

Aku bukan mengalah
Cuma aku tak kuat
Untuk belajar
--kau bukan selamanya untuk aku

Entah.
Barangkali aku cuma merajuk dan nak dipujuk.

Me

Monday, September 15, 2014

Belajar terima dan lepaskan

The thing is
Hati aku tak belajar redha

Aku tak redha dan terima yg kau jauh berkilo meter dari aku.

Sebab itu aku rasa sakit
Sebab itu aku rasa insecure

Huh
Hurm

Maaf.
Aku tengah cuba menyesuaikan diri.
Maaf sekali lagi.
Kalau aku kelihatan tak berdikari.
Maaf satu lagi.
Sebab hati aku terlalu takut untuk kehilangan kau.
Maaf untuk yang terakhir.
Sebab sayang aku sudah menjadi cinta.

Huh

Me

Sunday, September 14, 2014

Jauh

Aku terasa jauh dengan kau

Tapi, kenapa

Aku tak mampu
Untuk berada sejauh ini
Aku
Rasa
Sakit

Aku
Sakit
Rindu
Akan
Kau
Sayang

Huh

Tuesday, September 9, 2014

Perbualan

Selepas almost 2 weeks plus
Malam ni rasa kebah rindu bila dapat dengar suara.

Aku suka dengar kau cerita. Aku terasa sangat2 bererti. Bila kau complain or dalam erti sebenarnya kau meluahkan how busy you are. How happy you are. Orentasi best. Diserap masuk ke kelab kebudayaan. And i know that is your place. I am really happy when you are happy. And I am really sad when you are sad.

Of course aku harap yang bahagia2 saja tentang kau. Aku suka kau cerita matlamat kau. Target kau. Of course aku sentiasa akan berada disebelah kau. Dan kau sentiasa ada dalam doa, rindu dan hati aku.

Moga kau baik2 saja di ukm. InsyaAllah ada masa lagi. Kita bual panjang ye. Btw, aku suka bila dua2 nak bercakap dalam satu masa sebab aku rasa kita ni happening! Hahaha..

Tpi yg terpaling aku suka bila kau kata "kau cerita, aku dengar"

Aku rasa kau sweet.
Muahahaha.
Bye
Sayang
XOXO

ME