My Journey

Pernah bercita-cita untuk menjadi seorang juruterbang wanita pertama Malaysia, tetapi sangat mencintai dan ingin mendalami ilmu biologi, namun telah dipanggil untuk menyahut cabaran dalam bidang seni bina walaubagaimanapun telah ditakdirkan menyambung kehidupan sebagai mahasiswi kejuruteraan elektrik-elektronik ketika ini. [3rd year survivor of electrical & electronic engineering student]

Heart of blog

Friday, November 29, 2013

Selamat kembali ke KMNS. Ayuh sem 2!

Huhahi.
Assalamualaikum and hai!

Dengan title yang panjang menjela tu. Dengar azam yang mula berkibar bak jalur gemilang ditarik ke atas tiang ketika perhimpunan.

Aku, Aini Shahroni telah kembali ke kolej dengan selamat dan jayanya.
Alhamdulillah.

Okey.
First of all, maaf...maaf...maaf.. Sebab tak update lagi pasal trip ke korea. (Macam bajet orang nak ambil tahu jer). Tapi, aku 'assume' korang mesti enthusiastic nak tau. Kan. Kan. Kan.


So, insyaAllah. Dalam masa terdekat ni aku cuba2 update. ( kalau assigmnt, tutor, lab report dibatalkan sepanjang minggu). Memang taklaakan. Aku cuba. Aku cuba.

Lepas balik dari korea khamis malam minggu lepas. Jumaat paginya, awai2 lagi abang aku dah campak aku ke kolej sebab sabtunya aku ada MUET. Ceh! Roomate aku semua tak balik lagi kot!! So, ber-alone lah aku selama beberapa jam sambil melayang perasaan yang kononnya diri tu masih kat korea. Last2 tidur sebab penat.

Wuuuuu~~~


Aku balik Malaysia sendiri.. Not by mean aku terbang or bawa kapal terbang ke Malaysia sendiri. Aku balik tanpa parents aku temanlah. Dari check-in ke check-out semua sendiri. (Okey, sedikit penipuan..haha..masa check-in tu abah aku teman

Plus, aku pula diamanahkan untuk bawa atuk n nenek bersama walhal segala mak nenek ilmu dan experience aku tak ada dalam bab bawa membawa ni..Allah!

But, after all things.. I'd already safely arrived in my beloved country.

See! I can take care of myself, dad, mom. So, no worries after this.. And Allah also look after me.. If after this, I go somewhere and obliviously without you guys.. Surely, dont too much worrying about me.. InsyaAllah, I'll be sound and save in His guidance.

Okey, stop bermonolog.

Second sem nie ( yg juga merupakan final sem) jadual aku totally berubah.. Seriously!!. Tapi, aku suka.. Jadual berubah tapi lecturer yg sama.. Fuhh! Syukur tuhan, semua lecturer aku sempoi belaka..

Subject still sama cuma chapter dah berubah.. Mungkin boleh dikatakan lebih........matang?

Next topic, sebab dah lama tak basuh baju sendiri. Okey, Lama laa sangat walhal baru tiga minggu. Itu pun machine yang basuh. Balik sini macam terkial-kial semula. Pergh, acano nak jadi isteri merangkumi ibu yang solehah ni? *jawab ko sendiri*

Owhyuew (amboi korean sangat) wiwiwi.. Ibu n adik² aku masih kat korea.. Buat teman bergumbira abah aku..

Jeles. Jeles. Jeles.

Katanya dah nak winter kat sana. Bertambah jeles aku.. Rasa nak masuk dalam phone masa bervideo call dengan mereka kelmarin..

Haish!

Okeylah. Cukuplah entri ni sebagai pembuka selera korang. insyaAllah, ada kesempatan aku upadate lagi.
Anything for you, dear.
Eceh!
Bye! Lots of love!
XOXO

6 comments:

timm_bill said...

beznyer g korea!

kak shue said...

Wahh. Seronoknya! Cepatlah update entri baru pasal korea. Hehe..l

Cik Ungu said...

dapat jumpa geng running man tak...hehehe
Salam ziarah ke sini

cik tudung said...

Jumpa artis korea tak? Hihihi.. Bestnya! Tgh musim apa?

twinscraftlife said...

안녕하세요~hi we are twinscraflife! We sell handmade products such as phone cover, ear plug, pouch, bag, bookmarks! All are very unique and are customizable^^ 감사합니다~ please visit us at http://twinscraftlife.blogspot.com/

nana said...

Akak goodies sya mana? Haha.. Joke.. Happy new year.