My Journey

Pernah bercita-cita untuk menjadi seorang juruterbang wanita pertama Malaysia, tetapi sangat mencintai dan ingin mendalami ilmu biologi, namun telah dipanggil untuk menyahut cabaran dalam bidang seni bina walaubagaimanapun telah ditakdirkan menyambung kehidupan sebagai mahasiswi kejuruteraan elektrik-elektronik ketika ini. [3rd year survivor of electrical & electronic engineering student]

Instagram

Monday, November 11, 2013

countdown untuk trip ke korea

Assalamualaikum and hello to all my fellas :)

Sihat semua?
Bagus. Alhamdulillah..
Bagaimana life?
okey2.. good2.. soo2.. nothing more noting left.. awesome.. great..fantastic..

bagi yang sedang berduka hati tu..
cheer up, babies!
La tahzan innallaha ma'ana..
(Jangan bersedih, sesungguhnya Allah bersama kita)

Allah bersama kita..
tak kiralah kita ni jahat ke.. hodoh ke.. miskin ke.. kaki maksiat ke.. suka clubbing ke..
Bila Allah kata dia bersama kita, BENAR! Dia memang bersama kita
bersama untuk apa?
pandang2 je?
kesiankan ke?
sindir ke?

TIDAK!!!!

bersama untuk bantu kita kembali kepada Dia.. bantu kita untuk kembali tersenyum disini dan SANA.. bantu kita untuk bangkit semula.. bantu kita untuk melangkah, berjalan dan berlari mencapai syurgaNya..

Dia nak kita kita nie (kau aku dia si fulan si fulani mereka dia) MASUK SYURGANYA.
nak masuk kena ada tiket, macam pengesahan namalah..
kalau tak takut salah masuk tempat..
macam mana nak dapat tiket?
BUAT APA YANG ALLAH SURUH, TINGGAL APA YANG ALLAH LARANG..

tak mudah dan tak juga susah..
macam jawab exam "ada soalan/test yang mudah dan ada juga yang susah tapi yang pasti tidak melebihi dari kemampuan (silibis yang diajar) dirinya"
yeke tak?

back to the topic.. haish! yang menjela panjang tu just mukadimah..
yang cerita sebenarnya, Khamis ni, insyaAllah aku dan family akan fly ke korea..
negara plastik, negara artis, negara k-pop, negara gangnam, negara sonata, negara BOF (boys over flower), bla bla bla..

mohon doa.
sekalipun memadai
mohon segalanya baik dan berjalan lancar..


kalau tanya..
eksaited tu ada..tapi macam biasa aku sentiasa kekal cool dan macho..banyak kali, mak aku dah bising "A-nie, baju2nya sudah packing ka belum" (baca gaya mak indon nusantara lama)

and jujur aku tak kemas2 apa2 lagi..dengan barang yang nak bawa balik matrik pun tak asingkan.. hush hush hush.. (geleng kepala laju2)..kau dah kenapa aini?

flight balik sepatutnya sabtu minggu depan, tapi terpaksa di awalkan ke khamis.. because I have MUET bebeh!! hari sabtu.. kurang ajaqkan buat MUET hari sabtu, saja clashkan time cuti me and my family.. rasa nak bagi penumbuk je kat MUET nie..

okey.
sangat tahpapeje


#instagram #childish


fuh fuh fuh.. (buat penafasan macam ibu bersalin)
okeylah
anything nanti aku update yer..
doakan aku rajin :)
aku.
doakan.
korang .
juga.
rajin.
macam.
aku.
daaaa~
salam
XOXO

5 comments:

adila said...

wah! seronoknya kak Aeny! jgn lupa bawa goodies2 untuk sye.. haha.. guraw! ok, selamat jalan kak Aeny.. take care ye! kirim salam kat family semua..love <3

Azahairi said...

untng dapat pi sana ...Good luck for muet ....

http://azahairi.com/2013/11/afiq-umar-thaqif-1-tahun

shukri said...

Hahaha..funnny la adik ni..
Apa2 pun all the best yer, selamat pergi,selamat kembali.. Kirim salam minah korea taw..
Nak souvenir! Haha

zareliqa afiqa said...

Bestnya dapat g Korea.. moga selamat perjalanan yer :)

Anonymous said...

Serious muka mcm budak2. Haha

Just kidding.