My Journey

Pernah bercita-cita untuk menjadi seorang juruterbang wanita pertama Malaysia, tetapi sangat mencintai dan ingin mendalami ilmu biologi, namun telah dipanggil untuk menyahut cabaran dalam bidang seni bina walaubagaimanapun telah ditakdirkan menyambung kehidupan sebagai mahasiswi kejuruteraan elektrik-elektronik ketika ini. [3rd year survivor of electrical & electronic engineering student]

Some pieces of puzzles

Friday, September 27, 2013

Laluk tidoq

Hari ini aku amat, sangat ngantuk akibat ketidakcukupan tidur malam sebelumnya..

Jadi hari ni life aku sangat tak efektif.. Seperti ada pendulum bob berjisim 10 kg sedang bergayut dikelopak mata..

Berat babe!!

Habis kelas yang cuma setengah hari tidak jua melegakan kerna ada diskusi ilmu yg wajib dihadiri..

Sabar!

Jadi selepas tamat majlis aku jurus pulang kerana bayangan bntal tilam dan selimut sudah melambai-lambai untuk berdakapan.. Aduh!

namun itu juga sementara.. Kerna petang, tpat pukul 2.30 aku ada program mentor mentee..argh!!!!! Walhal jam sekarang sudah berdetik ke angka 2.10 petang..

'Takpelah.. Aku nak take a nap je.. Jadilah nak buat pujuk diri ni..''

Take nap punya pasal.. Sekarang, tadaaaaa.. Pukul 2.45 pm.. Dan aku tak solat lagi..

Rushing punya pasal, hampir pukul 3.00 pm aku bru smpai..

Duh!!

Dengan mata yg masih steam giler.. Aku cer tetahan.. Sehinggakan, mentor

'aini awak nie kenapa? Mcam org hisap ganja je..laluk semacam!!'

'saya memang laluk cikgu! Laluk nak tidoq!!' 

Namun ia cuma mampu ku jerit dalam hati.. Aduhai..

Sekian.. Krookhh..zzzZZZ

Monday, September 16, 2013

Kisah lucu semalam

Malam semalam, aku pergi swimming pool kat putrajaya.. Masa nak berkemas balik aku ternampak ada sorang lelaki ni, muka dia sejibik macam matlutpi..
Kurus tinggi.
Mata sepet..
aku kelip mata banyak kali..kot mata dah kero.. btul memang orang 2 wujud.. Aku tenung lama sikit, tetiba otak aku tringat video dia, rant on popularity.
'ish, kang dia pikir aku usha dia pulak!'
Aku pun blah ke cafe.. Harap tu cuma pelanduk 2 serupa..
Masa bru duk nak layan teh o' panas..
Dia datang smbil dukung sorang baby.. Dalam hati
'eh, mamat nie nak minta aku jdi spy ke apa?'
Aku cuba bt2 minat nak hirup air teh yg panaih giler 2!!
Tetiba,
'papa..papa..papa, nak beli air apa?'
Aku toleh, dan bru aku yakin itu bukan matlutpi..
Hahaha..

Saturday, September 7, 2013

Selamat jalan, abah

Assalamualaikum..
This would be a late-late post of mine.. rasa Lulz giler bila tidak dapat update dengan pantas, cekap n cekal (?) at the exact time..
sabtu tiga minggu yang lalu.. Malaih aku nak tengok kelendar bila.. Kami family, hantar my dad pergi korea.. I mean hantar kat KLIA lahh.. Bukan hantar dengan kapal terbang ke sana..
Haish.. Korang ni!!
actually, Memang sedih ar sebab my dad pergi sendirian.. Kerja kat sana.. Probably, dua tahun.. Kesian sangat2 kat my mom.. Terpaksa ditinggalkan..
I've ever asked him to bring my mom too..but, It's still in progressing.. Doakanlah yang terbaik..
Okey, got to go.. Saja nak chill kat sini.. Hahaha.
Bye, much love
XOXO