My Journey

Pernah bercita-cita untuk menjadi seorang juruterbang wanita pertama Malaysia, tetapi sangat mencintai dan ingin mendalami ilmu biologi, namun telah dipanggil untuk menyahut cabaran dalam bidang seni bina walaubagaimanapun telah ditakdirkan menyambung kehidupan sebagai mahasiswi kejuruteraan elektrik-elektronik ketika ini. [3rd year survivor of electrical & electronic engineering student]

Heart of blog

Sunday, March 10, 2013

Segmen Follow & Blogwalking #2 Oleh Mialiana.com

Bismillahirahmanirahim..

Ola!

yang baru berhajat nak sign out blogger.com tu, sila tunggu sebentar!!!! *bajet warden PLKN jap*

chek nak join segmen kak Mia, ni! tadi dah perasan kak Mia hupdate pasal segmen nie..tapi baca sambil lalu jer..kononnya, malas nak join laa..

pastu, tengok kat 'timeline' blog (orang panggil timeline ke?)..ALL BLOGS tu ramai yang join..jadi saya rasa, I'm soooo mesra alam *sarcasm* Senior2 blogger buat segmen, boleh pulak buat derk!!

(sebagai hukuman sila lari keliling stadium bukit jalil)

penat mak noks!!

so, I wanna be a supportive blogger..dengan ini, saya men'support' segmen kak Mia 1010 peratus.. yeah!!! *claps*

(homaigord, My Mother Tongue!)

I'm not worry if I doesn't have a thousand followers, but I'm worry if I couldm't be nice even for one..

and, here I am!

read carefully all the instructions!

mempersembahkannnnnnnn




Segmen ini dibuat bagi memudahkan Mia Liana untuk follow dan blogwalking semua blog peserta segmen ini. Secara tidak langsung ianya memberi ruang dan peluang kepada blogger lain untuk turut follow, blogwalking dan berkenalan antara satu sama lain dengan lebih mesra.

Segmen ini bermula dari 7.00 pagi 9 Mac 2013 sehingga 11.59 malam 20 Mac 2013. Mia Liana berharap agar segmen ini mendapat sambutan dan semua blogger dijemput join.


Hanya 4 langkah mudah diperlukan :

  1. Follow blog Mialiana.com, Add To Circle Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com
  2. Buat entri bertajuk Segmen Follow & Blogwalking #2 Oleh Mialiana.com 
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen entri ini

Pemilihan pemenang :

  1. 10 blog akan dipilih melalui random.org 
  2. Pemenang dikehendaki memberikan satu URL entri terbaik dari blog mereka untuk di review di Mialiana.com
  3. URL entri terbaik hendaklah ditinggalkan di ruangan komen entri pengumuman pemenang nanti. 

tunggu apa lagi... sila klik banner di atas untuk join....




Entri lalu: 

Now, we're best friend!

27 comments:

Nour Adieb said...

wahhh, sy dah lama x join segmen :)

Nieyxzha Hassan said...

wah! kak mia buat segmen lagi..nanti nak join ^^

ciklaili.com said...

salam perkenalan dari ciklaili.com

* singgah dari segmen mialiana :)

baby comel said...

singgah bw sini dr segmen kak mia jgk =)

Cik Fie said...

dari segmen yang sama . :)

http://www.cikfie.com/2013/03/segmen-follow-blogwalking-2-oleh.html

aisyah humaira' said...

http://www.aisyahhumaira.com/2013/03/segmen-follow-blogwalking-2-oleh.html
singgah dari segmen sama. already follow here ;)

angin sepoi sepoi said...

dr segmen sama =)

http://yoya-makan.blogspot.com/2013/03/segmen-follow-blogwalking-2-oleh.html?m=1

mirza syazwina said...

follow sini^^
jemput singgah

http://dorayakino.blogspot.com/2013/03/segmen-follow-blogwalking-2-oleh.html

Eraz Fadli said...

Assalamualaikum w.b.t & Selamat Petang.. Eraz datang guling-guling ke sini melalui Segmen Follow & Blogwalking #2 Oleh Mialiana.com.. [ http://www.erazfadli.com/2013/03/segmen-follow-blogwalking-2-oleh.html ] Segmen Follow & Blogwalking #2 Oleh Mialiana.com | ERAZ FADLI

Seneorita Baharin said...

salam, singgah dr segmen yg sama..jalan2 sini, alredy follow here :)

http://seneoritabaharin.blogspot.com/2013/03/segmen-follow-blogwalking-2-oleh.html

Ibu Amirul said...

Datang singgah sini
http://ibuamirulpunyeblog.blogspot.com/2013/03/segmen-follow-blogwalking-2-oleh.html
Done follow #916

Hasri Anis said...

assalamualaikum.. saya datang dari segmen yang sama.. baru ada kesempatan nak jalan2.. ni pun dah termengah-mengah.. banyak betol rumah yang nak disinggah ^_^

http://kum-pun.blogspot.com/2013/03/segmen-follow-blogwalking-2-oleh.html

UmmiKami said...

Salam manis dari UmmiKami...Ummi datang singgah cini ye :D
Jom ke blog Ummi sambil berpantun :D

http://mamasentimental.blogspot.com/2013/03/segmen-follow-blogwalking-2-oleh.html

Diana Azis said...

Salam singgah dari segmen yang sama :)

http://dianaazisworld.blogspot.com/2013/03/segmen-follow-blogwalking-2-oleh.html

tenku butang said...

dari segmen yg sama.. done follow sini.. jom follow n singgah blog teman.. heee.. http://tengkubutang.blogspot.com/2013/03/segmen-follow-blogwalking-2-oleh.html#comment-form

klu minat kucen leh follow blog ni jugak.. =)
http://kucenkucenbelog.blogspot.com/

Farah Waheda Wahid said...

salam perkenalan...datang melayang dari segmen yang sama dan follow...

http://furrasbubblynotes.blogspot.com/2013/03/segmen-follow-blogwalking-2-oleh.html

pha is said...

datang singgah sini dari segmen yg sama..

http://pening-pala.blogspot.com/2013/03/segmen-follow-blogwalking-2-oleh.html


nk join segmen lagi tak? saya tag awak dalam segmen Siapa blogger bertuah by Anak En.Yusni yer...

http://pening-pala.blogspot.com/2013/03/segmen-siapa-blogger-bertuah-by-anak.html

wana wazm said...

dari segmen yg sama , done follow , follow me back keyy.
http://coretangirlblog.blogspot.com/2013/03/segmen-follow-blogwalking-2-oleh.html

Diyan Hani said...

singgh sini dari segmen y sama..jmpot join ga sya.http://mardiyanhani.blogspot.com/2013/03/first-giveaway-by-miz-rizhani.html

Azuria Abdullah said...

hi ..azuria dari segmen yang sama.. :)

http://azuria-freebies.blogspot.com/2013/03/segmen-follow-blogwalking-2-oleh.html

sha dhira said...

shad datang dari segmen sama.
http://akuvsdiashadhira.blogspot.com/2013/03/segmen-follow-blogwalking-2-oleh.html

Mia Liana said...

Salam.... terima kasih kerana sudi join dan support Segmen Follow & Blogwalking #2 oleh Mialiana.com ini.

Senarai peserta sentiasa dikemaskini dari semasa ke semasa sehingga segmen tamat.

Selamat berblogwalking dan berkenalan dengan peserta segmen yang lain. (^_^)

RamRamCute said...

As salam,

Singgah sini dari segmen yang sama..salam kenal

http://bla-bla-blub-blub.blogspot.com/2013/03/segmen-follow-blogwalking-2-oleh.html

MIRATUL KHAIRIYYAH said...

Follow sini.. harap balas kunjungan ;)

http://www.miratulreyyah.my/2013/03/segmen-follow-blogwalking-2-oleh.html

aynora nur said...

dari segmen yg sama, Bw & Follow

http://www.aynoranur.com/2013/03/segmen-follow-blogwalking-2-oleh.html

Rezatul Akma said...

singgah dari segmen yang sama . dah follow sini .jom singgah blog saya .
http://missikushi.blogspot.com/2013/03/segmen-follow-blogwalking-2-oleh.html

Delimasari said...

dr segmen yg sama
http://hanimsain-delimasari.blogspot.com/2013/03/segmen-follow-blogwalking-2-oleh.html