My Journey

Pernah bercita-cita untuk menjadi seorang juruterbang wanita pertama Malaysia, tetapi sangat mencintai dan ingin mendalami ilmu biologi, namun telah dipanggil untuk menyahut cabaran dalam bidang seni bina walaubagaimanapun telah ditakdirkan menyambung kehidupan sebagai mahasiswi kejuruteraan elektrik-elektronik ketika ini. [3rd year survivor of electrical & electronic engineering student]

Instagram

Thursday, March 7, 2013

Job Di Rumah boleh percaya?

Bimillahirahmanirahim..

Siapa yang dah tahu pasal JOBDIRUMAH sila angkat tangan tinggi2..

pada mulanya aku tak percaya juga..tapi aku tidak akan tahu, kalau aku tidak cuba.. JADI sebagai langkah pertama aku mula buat research kat Internet.. boleh kata sebilangan yang besar, mengakui kejujuran jobdirumah nie.. lantas, tanpa membuang masa aku pun join menjadi agen diaorang..

PEKERJA DI RUMAH DI PERLUKAN SEGERA
Gaji Sehingga RM1300 - RM3400 Sebulan
Syarat Kelayakan:
- Asas komputer & internet
- Microsoft Office (Words & Excel)
- Boleh menulis, membaca & faham B.Inggeris
- Komputer/Laptop
- Akses ke talian internet
- 18 tahun keatas
- Boleh bekerja tanpa pengawasan
Maklumat lanjut layari:
http://www.jobdirumah.com/ainishahroni

senang cerita, nak dapat income lebih korang kenalah usaha lebih..mana ada kejayaan datang bergolek, kan? so bagi yang berminat untuk jadi agen, atau nak lebih UP lagi, tolong syarikat besar buatkan data dan etc.. moh singgah ke web jobdirumah..

WAIT A MINUTE!!!!

Mesti korang tertanya atau rasa ragu, kata dapat income tapi kenapa kena bayar RM50? Its simply means kalau korang nak apply kerja kat mana2.. Korang mesti kena keluarkan duit, kan? ianya sebagai cost nak pergi ke tempat interview.. lain lah kalau korang sanggup berjalan kaki dari rumah ke tempat interview.. nak lagi kalau rumah korang kat johor, tempat interview kat KL..*Semput Mak Noks!!

Dah letih jalan kaki, mesti rasa haus..lebih2 lagi nampak ada orang jual ABC kat tepi jalan.. mahu tak terliyiuq.. pastu terpaksa keluarkan duit sebab nak beli ABC..

You see!!! everything in this world needs money!!

so, aku just bagi jalan.. other than that, is up to you! tiada paksaan..

belum cuba belum tahukan??..

By the way, bagi yang tidak berkemampuan untuk mengeluarkan 50 hengget.. tidak mengapa!!

anda masih ada perluang untuk menjana duit.. cara2nya..

  1. pergi ke JOBDIRUMAH
  2. Klik Affiliate (agen) dibahagian header
  3. Pastu ikut step yang mereka minta
  4. apa yang perlu korang buat adalah sebarkan link korang tu kepada semua orang. tidak kisah memalui apa FB ke, Twiter ke, suka hati korang laa..
tapi jujur aku kata, every work has its own challenge..kalau korang kena maki ke, perli ke..di label spammer ker...korang kena sabar dan tenang..adat dunia perniagaan.. kita nak buat promosi, tapi tidak semua yang bersenang hati..kannnnnnn

ALL THE BEST!!!

okey, that'a all from me..kalau ada sebarang masalah..boleh beritahu aku...

9 comments:

Nurul Aini said...

Ermm..akak susah sikit nak percaya job ni. Tapi sesiapa nak cuba, boleh lah.

aini shahroni said...

@Nurul Ainisamala saya.. tu yang nak try.. kalau benda nie tipu..saya akan habaq kat semua.. tapi so far, okey jer..

Katak Comel said...

da dftr agen dorg tp lom byr dwet lgi..
ragu2 jgk la..
huhu

anys said...

wah mcm best gak. kalo betoi job nih bleh cuba.

jom join giveaway!
http://myartcrafting.blogspot.com/2013/02/newbie-giveaway.html

keyboard menaip said...

^^ bguz ni tpi meragukn

sensasi2020 said...

Semoga segala was-was/ragu-ragu pasti terubat bila mana ianya income terus ke akaun kita. Ramai dah yang dapat.

aini shahroni said...

@Katak Comelyeke? urmm.. ada rezeki adalaa..

@Katak Comelnak cuba? silakann..thanks ajak join GA..insyaAllah saya akan join..

@keyboard menaip huhuhu..

@sensasi2020ayat keramat nie..thanks for the support..

kamil salleh said...

Salam sejahtera.....

Sudah ramai yang dapat dan dah ramai yg menyertai. Tak payah tunggu lama, daftarlah skarang.

Jom mai pakat cari duit sampingan di rumah...
http://www.sensasi2020.com/2013/03/pertama-kali-dapat-komisen-daripada.html

aini shahroni said...

@kamil sallehbaru lepas baca blog bratha.. thanks tau...agak yakin sikit...