My Journey

Pernah bercita-cita untuk menjadi seorang juruterbang wanita pertama Malaysia, tetapi sangat mencintai dan ingin mendalami ilmu biologi, namun telah dipanggil untuk menyahut cabaran dalam bidang seni bina walaubagaimanapun telah ditakdirkan menyambung kehidupan sebagai mahasiswi kejuruteraan elektrik-elektronik ketika ini. [3rd year survivor of electrical & electronic engineering student]

Instagram

Thursday, February 14, 2013

Kahwin Oh Kahwin

Bismillahirahmanirahim..

erkk.. Cik Aini nie tak habis2 ceghita pasal kahwin.. gatai sangat nak kahwin ker?? (kata Mak Cik Bedah kepada Senah Janda)

lekluu..seriusli, kalau cakap pasal kahwin.. 20 Kitab tebal tak akan perghabis tauu.. Topik yang paling serius dalam hidup aku..tak akan ada topik yang lebih serius dari topik kahwin...maklumlah, aku kebelakangan nie asyik dikelilingi oleh manusia2 yang dah berkahwin...so, paham2 jelah..

sebolehnya aku nak take it easy..tapi, bila dah lama2 tue..kemachoan aku agak tergugatlaa juga..hahaha..sabar jelah.. tambahan pula bila ada yang 'menaya'...haish! rasa tak comfortable tauu.. aku sepertinya berada diawang-awangan yang menunggu graviti untuk menyedarkan aku semula..

aku ada seorang member (maksudnya kenalan biasa) umurnya baru 20 tahun..tapi dah ada DUA orang anak.. masa aku baru2 tahu..aku asyik cakap 'SERIOUSLY?????'

Pastu ada seorang auntie kat tempat aku kerja dia kata, 'Kalau dulu, umur dopuluh masih tak kahwin dah dilabel Anak Dara Tua'

aku yang mendengar nie 'MAKAIHHHHH!!!!'

dalam otak aku 'Aku 18 tahun..tinggal 2 tahun lagi nieh...camna nieeee'

Anasir2 baru yang sedang melanda aku nie, agak mengejut berukkan aku...tu yang rasa macam, tak betul..rasa macam kalau aku tak kahwin nanti orang kata ANDARTU..

sigh..

pershaitonkan apa yang mereka kata..as long as kita tahu managekan hidup kita kannnn???? sooner or later, kalau ada rezeki..jodoh tak akan ke mana..Bak kata sahabat saya, "Tidak usah sibuk mencari si pemilik tuan rusuk, kerana dia sendiri akan mecari rusuknya sendiri"

entahlah...

jujurnya, aku memang mentah pasal benda2 cengini...dalam otak aku asyik fikir nak sambung belajar jeee...aku tak nak serabutkan otak aku dengan PERSOALAN HATI..

so, I really hope 'this' gonna be the last post of mine that telling you about marriage..okey!!!

thanks for reading!
Do Pray For Me ^_____^

3 comments:

MK Kimi said...

sabar ye...insyaAllah masa indah tu akan dtg tnp dijemput :)

Muhammad Faiz Mohamed Saaid said...

takpa, nanti dah kahwin, pandailah serba serbi,

aini shahroni said...

@Muhammad Faiz Mohamed Saaidecehhh...ayat tak boleh blah arrr..btw, thanks..