Instagram

Wednesday, February 27, 2013

Result Sickness?

Bismillahirahmanirahim..

hai, guys!! wassup? Having a lunch now? yeah..do continue babes! 
Since I was surrounded by the makciks at my workplace, sometime I just felt like I was them..ahahaha

Honestly, I'm a-happy-go-lucky-employee now..

*trust me*

so, time went on and still going on, and I nervously keep preparing myself for the biggest day.. nothing much I've done but only to be husnuzhon to My Lord, Allah..(and improving my imaan)
I did my best, so whatever comes I will be the one who is greatful toward the result..

wait a minute!!
what result am I talking about??

neah!!

I am waiting for my Sijil Paling Mudah's result (SPM)

*insert nervous feelings*

ahahahahaha..
like other candidates, I want the best result too..
but, after I motivated myself.. I surely ain't want it BUT I really need it..
I need a good result to fulfill my dream to study 'abroad'
(inshaAllah..)

urmmm..but think about it again...
that only happen if Allah will it..
either me get a good result but Allah isn't permit it (further study).. its such a nothing..
urmmmm..

I just have no idea.. I don't even know what Allah has planned for me..but I'll try my best to accept whatever the decission soon.. I hope..........

I don't want to shift the blame to someone or something else..somehow I did before this..huhh..sometime I'm scared, nervous, excited, worry, anxiety and etc..

sometimes, it came all in one..

at last, what need to be done, is, leave it to Allah..

so, let's we make a du'a, May Allah grants our desires and shows us the right path..amin ya Allah..

"O Allah, jadikanlah hamba orang yang paling redha disaat menerima keputusan itu"


Wednesday, February 20, 2013

8 Perkara yang paling serius

Bismillahirahmanirahim..

Assalamualaikum, you guysssssss!!

Hangpa semua apa habaq? baik noe? huhuhu..Hari ini aku cuti, that's why I wanna update something here.. So this entry gonna be some facts in my life..sumpah tak tipu dehh..before that, babe.. moh like fanpage chek.. chek dah letaq gambaq sendiri.. (atas permintaan orang)

*sila terharu*

tak perlu nak bermonolog terlebih.. moh kita baca 8 perkara yang paling serius yang pernah aku buat dalam hidup aku..

Hantar surat cinto kat abg senior (darjah 5)


Ponteng kelas agama masa darjah 6 (the first and the last time)


 Bagi cekelat cadbury kat abg senior masa tingkatan 1


 Gaduh2 'manje' dengan geng gegurl yg peghasan popular masa form 2 *bebas dari tonton 18+*


 Perang bersaudara dengan classmate yang mencuri baca dairy kumpulan aku ketika form 3.. (nie nasib baik kerusi tak naik kat kepala beliau)


Minta Mak cik aku pinangkan Imam surau... LOL.. nie paling memalukan..hampeh!!! (form 5)


 Langgar kereta mak aku sendiri...adush!! biasalah budak baru belajar..bak kata kawan aku, pikir jadi jahat kejap..ayoyoyo..(18 tahun)


1) dannn yang seterusnya akan di'up-coming'kan......


perasan tak aku tak coret apa perkara serius masa form 4? could you guess apa agaknya yang pernah berlaku?

ps: NO HARM INTENTION...

Sunday, February 17, 2013

macam itukah?

Bismillahirahmanirahim

Hari ini hari ke sebelas aku digelar pekerja. Aku ada seorang 'partner' kat tempat aku bekerja.. Dia adalah Indonesian. Kami suka bertukar pendapat. Cerghita pasal negara masing2. Macam seperti selalu, aku lebih suka mendengar dari menyampuk. Semestinya dia lebih tua dari aku dan pasti banyak cerita dan pengalaman yang menarik.. Katanya dia, dahulu dia pernah pelajar dipesantren. WOAH!! Dia dah bermastautin di Malaysia selama 11 tahun *muka terkejut*

Sepanjang aku mengenali dia, banyak perkara yang aku belajar..Pasal agama, dunia, perniagaan, how we treat customer dan banyak lagi.. Pokoknya, aku begitu selut sepering dengan dia.. Dia sanggup tinggalkan keluarga semata-mata nak memberi kesenangan pada mereka..

Tapi, pada satu hari yang tenang

Aku : Kak, tak solat ker? (sambil tengok jarum jam hampir melepasi waktu solat)

Kak Indo : Seluar akak kena najis.

Aku : *dalam hati* Bukan sekarang kita nie berada dikedai pakaian.


fikir-fikirkan

Thursday, February 14, 2013

Kahwin Oh Kahwin

Bismillahirahmanirahim..

erkk.. Cik Aini nie tak habis2 ceghita pasal kahwin.. gatai sangat nak kahwin ker?? (kata Mak Cik Bedah kepada Senah Janda)

lekluu..seriusli, kalau cakap pasal kahwin.. 20 Kitab tebal tak akan perghabis tauu.. Topik yang paling serius dalam hidup aku..tak akan ada topik yang lebih serius dari topik kahwin...maklumlah, aku kebelakangan nie asyik dikelilingi oleh manusia2 yang dah berkahwin...so, paham2 jelah..

sebolehnya aku nak take it easy..tapi, bila dah lama2 tue..kemachoan aku agak tergugatlaa juga..hahaha..sabar jelah.. tambahan pula bila ada yang 'menaya'...haish! rasa tak comfortable tauu.. aku sepertinya berada diawang-awangan yang menunggu graviti untuk menyedarkan aku semula..

aku ada seorang member (maksudnya kenalan biasa) umurnya baru 20 tahun..tapi dah ada DUA orang anak.. masa aku baru2 tahu..aku asyik cakap 'SERIOUSLY?????'

Pastu ada seorang auntie kat tempat aku kerja dia kata, 'Kalau dulu, umur dopuluh masih tak kahwin dah dilabel Anak Dara Tua'

aku yang mendengar nie 'MAKAIHHHHH!!!!'

dalam otak aku 'Aku 18 tahun..tinggal 2 tahun lagi nieh...camna nieeee'

Anasir2 baru yang sedang melanda aku nie, agak mengejut berukkan aku...tu yang rasa macam, tak betul..rasa macam kalau aku tak kahwin nanti orang kata ANDARTU..

sigh..

pershaitonkan apa yang mereka kata..as long as kita tahu managekan hidup kita kannnn???? sooner or later, kalau ada rezeki..jodoh tak akan ke mana..Bak kata sahabat saya, "Tidak usah sibuk mencari si pemilik tuan rusuk, kerana dia sendiri akan mecari rusuknya sendiri"

entahlah...

jujurnya, aku memang mentah pasal benda2 cengini...dalam otak aku asyik fikir nak sambung belajar jeee...aku tak nak serabutkan otak aku dengan PERSOALAN HATI..

so, I really hope 'this' gonna be the last post of mine that telling you about marriage..okey!!!

thanks for reading!
Do Pray For Me ^_____^

Sunday, February 10, 2013

aku nak kahwin!

Assalamualaikum..

Ini bukan confession, tetapi for your infomation..

aku memang nak kahwin..tapi aku belum ada masa untuk memikirkannya..siapa calonnya..bila masanya.. dimana tempatnya..apa perancangannya..bagaimana masa depannya..

huh..

banyak benda yang perlu dipikir sebab banyak tanggungjawab yang bakal digalasi... aku bukan sahaja mencari lelaki yang dapat membimbing aku didunia, tetapi aku perlukan seorang suami dan ayah kepada anak2ku yang dapat menuntun tangan kami ke syurgaNya...

seseorang yang miliki matlamat yang sama.. yaitu, mencari cintaNya..

pagi tadi, sebelum pergi kerja..aku tertonton tv al-hijrah rancangan Assalamualaikum..ada satu slot pasal Baitul Muslim..seriously, aku nak sangat pergi ke seminar mereka..tapi, aku kan dah bekerja..susah sikitlah..

nak kahwin pun kenalah ada ilmu... mana boleh main somborono!..

nanti aku nak nikah, aku akan confesskan kat sini..muahahaha..poyo ajerr..

tapi, dari dok sibuk fikir soal jodoh nie...adalah lebih baik, aku fikir pasal pelajaran aku dimasa hadapan..yup, aku nak belajar dulu...kalau ada rezeki..inshaAllah tak ke mana laaa kan..

doakan Cik Aini yer..

thanks for reading!

Thursday, February 7, 2013

Zalora.com bagi voucher RM50!!

Bismillahirahmanirahim..

Selawat dan salam buat Nabi Muhammad saw..

oit! apa khabar? sihat tak? sihat tak? sihat tak? (jawab dengan kadar yang sama)

hari itu aku ada baghitau kat korang, pasal Zalora.com kan...haah? apa kebenda itu Zalora.com?? haish, korang jangan buat2 macam tak up-to-date..ala, Zalora.com yang itu...yang iklannya kelaka gegila punya..


so, dipendek ceghita yang memang dah pendek.. Zalora bagi aku voucher RM50 hanya untuk merasai pengalaman membeli digedung online mereka..

personally, aku rasa mereka berkerja dengan pantas dan effisyen..aku order barang tu hari sabtu malam dan sampai ke pintu rumah aku hari selasa pagi..tak adalah lama sangat, kan...hehehe..

apa barang yang aku beli?? tuuu, shawl pink dwi-colour.. not bad laa.. hehehe..


bukti pembelian, nie...

kelik gambar untuk ke Zalora.com

terima kasih zalora.com kerana memberi peluang kepada saya untuk merasai pembelian barang secara online.. first impression is yours! harap dapat bekerjasama dengan lebih baik selepas ini.. see you!

Thanks for reading!

Tuesday, February 5, 2013

Ruang Iklan Untuk Disewa

Bismillahirahmanirahim

Selawat dan salam buat Nabi Muhammad saw..

ehemm..ehem..aku bercadang ingin membuka ruang iklan untuk disewa diblog aku..Jadi bagi mereka yang berminat, boleh email kat aku di (ainishahroni13@gmail.com)


bayarannya sangat mudah..korang hanya perlu top-up aku 5 hengget untuk sebulan..kalan dua bulan sepulah hengget..kalau tiga bulan, pandai2lah korang kira sendiri..tarak mahal wooo..

Apa yang boleh letak diruang ini?

=Banner blog korang
=Produk yang korang nak jual
=Segman/Giveaway yang korang nak jalankan..
=Dan apa yang terlintas dikepala korang laa

kalau berminat boleh terus email aku..jangan malu jangan segan...hehehehehe

thanks for reading!

Monday, February 4, 2013

For the first time!

Bismillahirahmanirahim

Selawat dan salam buat Nabi Muhammad saw..

haaaiiiii...sudah lama aku tidak menghupdate blog kann..kann..kann..(sila anggukkan kepala 20 kali) bagus2..hehe..memang banyak ceghita yang aku nak kongsi..tapi, aku bagi tahu korang sikit jelah, okey??

so, as you all know (tahu tak??) aku sekarang nie sudah bergelar online buisness woman..cenggggg..poyo-moyo jer...seriusli, I'm quite busy now..tapi, aku cuba juga curi masa nak merelaxkan diri..cehhh..haha..kelik sini untuk mengetahui apa yang aku jual!

aku nak habaq niee...aku baru diterima berkerja di Butik an-nur, Billion, tingkat 2,Bandar Baru Bangi, Selangor..(siap nak letak alamat penuh pulaks)..jemput dan cekodok datang ke Butik aku..haha..bukan butik aku, butik tempat aku berkerja..inshaAllah esok aku mula bekerja..

owner Butik itu sangat baik dan berilmu..moga dapat berkongsi banyak perkara dari beliau..inshaAllah..

kenapa aku nak kerja kat luar?? sebab aku bosan duduk rumah, melayan pelanggan online..tu yang aku nak kerja diluar..ada pengalaman..Manusia tanpa Ilmu ibarat Tin susu pekat F&N yang tiada isi(kosongg..kosongg..koosoongg-najwa latiff)..tetapi, manusia tanpa pengalaman ibarat Susu pekat F&N tanpa tin (habis meleleh susu pekat di merata tempat)

bagus tak anologi aku? huhuhu

cari pengalaman beb! start from beginning..start from nothing..start with nawaitu Lillahi ta'ala..

btw, aku nak mengingatkan sesiapa yang nak buat tampahan Ribbon Watch diharapkan dapat buat bayaran dulu..kerjasama amat dihargai..lagi pun, Ribbon Watch yang aku jual nie..antara yang termurah..sebab aku ada survey, ada orang jual sampai ratus ringgit..aku jual baru 72 hengget malaysia..

huhuhuhu...

alhamdulillah, rezeki yang tidak disangka-sangka...sebulan yang lalu, aku pergi mencari kerja..banyak tempat..tapi tak dapat...tapi, aku yakin dengan rezeki Allah itu ada dimana-mana..Solat dhuha dilakukan bukan untuk meminta kerja, tapi dipohon memudahkan urusan dunia akhirat..

akhirnya, Allah itu jualah yang MEMPERLUASKAN jalanNya..Subahannallah..


maka nikmat Tuhanmu yang manakah kamu mahu dustakan?

aku diberi peluang untuk menjalankan online buisness, Zalora.com ingin mengadakan urusniaga dengan aku (Sehinggakan diberi voucher RM50 untuk membeli barangan digedung online mereka) dan aku diberi peluang berkerja di butik Annur..

berpusu-pusu rezeki mendatang..Subahanallah! moga dengan rezeki ini aku menjadi hambaNya yang lebih bersyukur..

p/s: doakan Aku untuk dunia dan akhirat kerana doa itu jualah yang akan menyusul dirimu selamanya..inshaAllah..

thanks for reading!
Lots of love!
XOXO