My Journey

Pernah bercita-cita untuk menjadi seorang juruterbang wanita pertama Malaysia, tetapi sangat mencintai dan ingin mendalami ilmu biologi, namun telah dipanggil untuk menyahut cabaran dalam bidang seni bina walaubagaimanapun telah ditakdirkan menyambung kehidupan sebagai mahasiswi kejuruteraan elektrik-elektronik ketika ini. [3rd year survivor of electrical & electronic engineering student]

Heart of blog

Tuesday, December 18, 2012

that'll last forever in my memory #3

Bismillahirahmanirahim..

tuk! tuk! tuk!
Assalamualaikum....saya datang nak jual senyuman..... *ada tak nak beli?* ehiks!

semalam Aini kemas almari tiba2 terjumpa............

KOTAK MISTERI...

Mula2 tu tak ingat kotak apa nie..curious!! dengan berhabuknya.. dalam otak dah berimaginasi 'mesti kotak harta karun nie'..muehehehe..banyaklaa kau aini!!

then, I opened it..jeng..jeng..
ALAMAK!!! Kantoi sudah.. ada gambar Akim Af7..bahahaha
*reminiscing*
woah!! barang sentimental!!...
and suddenly, everthings were popping up in my mind....
kotak kenangan..aini pun belek satu persatu stuffs yang ada dalam tue.. 

kejap2 rasa gembira yang teramat..I smiled from ear to ear..
but, then rasa hiba + sedih..sebabnya Aini boleh terlupa yang I had a very nice memory with all this stuffs..

nak tahu tak apa yang ada dalam nie?
jom kita selongkar!!


I got this from my bestie, Zarly Wafa Zain Azly when I was in standard 6.. She gave me, but I never wore it because it's a way valueable for me.. She knows my faveret colour! Wafa, I still keep this sweater with me. It's safe and sound! Thanks! I love You!



Pictha, Cards, Gifts ^____^
faz, ingat tak benda kuning tue?
hehehehe


Me and my besties.. Our last pictha :'( then we separated..
Fatin Nadia, Zarly Wafa, Amira..
Actually, it should be six.. But I'm not sure where Fazliyana's and Buhaisah's picture..
maybe it lost somewhere..
I miss you all.. are you still remember ours promise? we had promised to live together, work at the same place, stay at the same house when we're grown-up, don't we?
I miss that moment!


I got many birthday cards on my sweet eleven.. 
urmmmm...
As I could remember, there was one incident happened on my birthday day that I never will forget for the rest of my life..
Cegitanya camginie
kawan2 Aini merancang nak buat surprise untuk Aini.. seriously, Aini memang tak tahu langsung pasal kejutan nie.. masa tu kat sekolah, dalam kelas.. time tu kitaorang tengah celebrate..makan, minum, potong kek.. suddenly, kawan Aini bagi sehelai kain putih.. dia suruh  Aini tutup mata..masa tu Aini memang tak naklaa kan..pastu dia paksa.. Aini pun tutup *tipu-tipu*..Aini rasa lain gilerrrr.. pastu Aini buka kain tue sipi2......TTTIIIBBBAAA2.....
Aini nampak "segerombolan" abang2 senior masuk ke kelas Aini.. Aini apa lagi, buka penutup mata tue pastu cover muka.. malu giler beb!! abang2 senior tue datang nak bagi SEBUAH hadiah.. motipkan.. datang ramai2 tapi bagi satu hadiah..at the end, hadiah tu bukan diaorang punya pun, tapi kawan Aini punya.. Diorang tolong bagi dan tunjuk muka jee...bahahaha.. nampak tak ke-sweet-sour-annyer..but, whatever it is, I really appriciate.. meskipun time tu muka Aini dah blushing tahap lampu trafic light!
(mesti pelikkan kenapa diorang suruh abang senior bagikan hadiah tu..sebenarnya, one of them tue my S.A. and dialah orang yang passkan hadiah tu)


birthday cards..


Hari Raya's cards from Fatin, Fazliyana and Farha Nadia


sory gambar blur.. this's my last classmates in primary school.. 6 CERDIK..leader, Faris..and co-leader, Buhaisah..miss you all like crazy!


my last day at SMKKU (sekolah menengah kebangsaan kajang utama)
I miss my friends at 1 Amal..
They're awesome and sooo adorable, just like me :p
ahaks!


I got a letter from my "adik-angkat".. masa nie dah masuk form 1..but yet, she still remembers me!.. Sadly, now we're lost-contact.. Qistina (pembantu G.A. aini masa wakil sekolah dalam bola jaring)


this's my netball's coach's letter..Cikgu SITI.. She trained me very well.. I'm from nothing,but then became something.. One quote that I never forget about her is "jangan tinggalkan bontot kat belakang" which means jangan malas nak kejar bola.. I miss her deadly!


two bottles filled-in-sand were given by my besties when I was form 1..
Farah Aqilah and Amira Faizal ^___^
haaa, uiolss... iolss simpan agi tau uiolss punya presents..
(mak aih, buku peraturan pun simpan juga? muehehehehe)
SMKKU kebanggaanku!
Because that was the first place I knew 'the teenager world'


dapat kad hari raya masa form 1..


pesanan akhir dari sahabat karib sebelum meninggalkan sekolah SMKKU..
FROM Zarlina, Eliza, Asniza dan Hidayah..
what they've said, DO NOT forget them!
and I did and always do!
I won't forget all of you because you're part of my life..
and we've shared the same feelings + memories..
I love you all!!


Niza said "always remember me"..
inshaaAllah, darling ^____^
you're in my prayer..


my ex-dairy before I met baby bloggie...
banyak rahsia dalam tue..
It seemed like I never wrote anything there..
but, when I read back..yes, it was me!


kad dan surat dari sahabat yang paling rapat dengan saya.. I know her since I was in standard two..
she's so adorable..and has a very nice hand-writing.. Nur Fazliyana bt Jamaluddin..
(to Tello? who's that? muehehehe.. let it be our secret kan faz? siapa yang dah tahu sila simpan dalam hati)

and last but not least,one person yang saya tak kan lupa Amanina Hazwani.. dia jugak my bestie sejak darjah satu lagi..unfortunately, we'd to separate at standard 6 because different class..*T__T*bapa dia cheff tau..pernah sekali dia bawa keuy tiew au yang superb lazat..habis licin aini makan..huahua..Nina, ingat tak dulu awak selalu beli nasi lemak ayam untuk makan masa rehat.. aini rindu sangat dengan nasi lemak tu..tapi Aini lebih rindu awak!!!!!!!! *hug me*

it's quite a long post, ryte?..hahaha..hambek kau!
i hope you don't mind..and have some fun...
I wrote this because I want to remind myself that I have a lot of people how care about me..please me.. be kind to me..so that I don't have any reason to say that life is too boring..

I should be glad to Allah who sent them to me..they/v made my days..
THANK YOU ALLAH!!
Hopefully, we'll become bestie till Jannah! 
inshaAllah.....
and those who I didn't write your name here is not because I'm forgeting you, but it would be a very long essay if I put yours..inshaaAllah, up-coming post okey.. ^___^

UHIBBUKI FILLAH HATTA FIL JANNAH ABADAN ABADA...



till then~

Do like and comment!

5 comments:

Shafiqah Potassium said...

Amin...sahabat sejati akan sentiasa kekal di hati tak kiralah betapa jauh jarak yg memisahkan :)

yana yani said...

sedih plak bila baca entry nih...ingat kawan2..lama..waaaa..

Ieyda said...

cantek kotak tuh... bila baca teringat lak kat kwn-2 lama yg lost contact.. btw follow here...

Jemarisuri said...

pasti byk memori yg tak blh dilupakan..teringat zaman sis sekolah dulu...make me smile and crazy...hahaa

Ubaidullah Jaafar said...

alhamdulillah semoga nostalgia bersama sahabat itu menjadi ingatan buat selamanya =)