My Journey

Pernah bercita-cita untuk menjadi seorang juruterbang wanita pertama Malaysia, tetapi sangat mencintai dan ingin mendalami ilmu biologi, namun telah dipanggil untuk menyahut cabaran dalam bidang seni bina walaubagaimanapun telah ditakdirkan menyambung kehidupan sebagai mahasiswi kejuruteraan elektrik-elektronik ketika ini. [3rd year survivor of electrical & electronic engineering student]

Heart of blog

Friday, December 28, 2012

NAK NAIK KETE-TAPI..

Bismillahirahmanirahim..

Have you been hearing when a little girl asked her parents that she wanted to ride a train??! I'd just heard it this morning...*korang jangan tak mengaku yang korang dulu pun macam ini yer*

mungkin bagi sesetengah orang permintaan si kecil ini adalah perkara biasa yang tidak perlu diendahkan.. tapi, hari ini aku telah membuat satu penggembaraan dari UKM ke Bandar Tasik Selatan dan berpatah balik semula ke UKM dengan menaiki KTM (keterapi tanah Melayu) demi memenuhi kehendak si kecil ini!

sebelum itu meh aku perkenalkan de'main role of this expedition!!

nielah puteri diraja yang nak sangat naik kete-tapi!!

actually, everything was accidentally.. asalnya Mak cik saya  nak dropkan kawan dia kat stesen kereta api nie..tiba2 si Amira nie "Ummi nak naik kete-tapi!! Ummi nak naik kete-tapi!!" she 'yelled' again and over again..ditambah pula dia ditulangbelakangi penyokong tegar yakni adik dia sendiri..akhirnya, we made a decision to agree with her 'desire'

my aunt and her friend..and si cilik Rahmah
we were waiting for the train..
and finally..........
sengaja posing macam gituww
maka, kedua beradik itu pun gumbira tak terkata..maka, kami pun tertawa melihat keletah mereka.. maka, arakian sesungguhnya kedua beradik itu teramatlah suka sehingga kesemua bilangan kerusi hendak didudukinya...

*amboiiii, prosa klasik sungguh gaya penulisanku!* bahahaha


maka tamatlah sudah pengembaraan kami semua.....sekiannn..




opss!!
belum habis lagi....

bagi aku (yang dah lama tak naik komuter) KTM dersawasa ini *cehh BM bombastik sungguh* banyak juga perubahan yang dah berlaku.. bagi aku it's quite comfortable laaa...kan sekarang nie disediakan koc untuk wanita.. jadi aku rasa, it's very nice for me yang sangat shy nie...ehikhikhik *gelak kepit*

tapi adalah juga pontan (pondan + jantan) yang tak paham bahasa..terang-tang-tang kat cermin tu tulis "KOC UNTUK WANITA SAHAJA" tapi masih ada pontan yang nak duduk kat situ..tapi takpe, as long as mereka boleh bertolak ansur bila nampak wanita nak duduk..iolss okey jer..KEEP IT UP MALAYSIAN!!!!!!

sebenarnya banyak komplikasi semasa pengembaraan kami nie..contohnya macam, kita orang nak turun kat kajang saja, tiba2 rasa tak puas..so we deciced nak berhentik kat KL sentral..tapi rasa mcam jauh sangat..at the end kitaorang berhentilah dekat B.T.S...walhal tiket beli sampai Kajang jer.. *ahakhakhak..alamak terbocor rahsia sudah!*

walauapa apapun, KTM sangat best dan selesa!
then we back off..


petang tu pula we planned nak bermandi-mandian dekat kolam Presint 16 di Putrajaya.. masa nak sampai tu tiba2 hujan.. nak watcamne kan..hujan pun rezeki juga..tukar rancangan..mandi malam, dekat Kolam Renang di Kompleks Kejiranan Presint 11..

seriously, tempat tu sangat cantikkkk!!!

kannnnnnnn????


terasa seperti berbulan madu pulak...ahaks!! tttooottttttttt!!!! *blueks*

dan disini banyak juga kemudahan yang disediakan, seperti;

Kedai Makan (S) banyak pilihan tauuuuu...

Ruang Solat yang selesa!
ada taman permainan dan bermacam-macam lagi *boleh jadi duta nie!!* hehehehe

jadi sampai sinilah expedition aku satu hari suntuk nie...sebenarnya, penat sangat!! tetapi apa yang aku nak HIGLIGHTkan ialah banyak hikmah kita ber'gathering' dengan keluarga selain merapatkan hubungan kita juga boleh mengeluarkan cas electron (benda negetif) dalam badan dan me'release'kan tension....jadi amalkanlah selalu yerr... *pesanan ringkas dari Doktor Sakit Jiwa*bahahaha
thanks for reading this entry!
Drop your comment here!
lots of love!
XOXO

11 comments:

BDRL HSYM said...

No wonder lah kalau budak kecik.. Dulu masa family aku dtg ziarah aku dekat KL adik2 aku yg kecik semua igt Monorel tu Roller Coaster...! Habis satu trip dari Titiwangsa smpi KL sentral balik Titiwangsa semula..

kak nora said...

budak2 semua dorang nak merasa..layan jer selagi mampu..

ieda said...

budak2 memang suke lah dik kan dpt naik komuter ke LRT ke .. ;)

kalau dah besar tidak lah xcited sgt kan .. ;)

Mya said...

comelll pics! :D

Dezee said...

Dezee hari2 naik train..dari sungai gadut sampai kl sentral..kartun tom jerry tu dah naik muak dah tgk.heihei..

cik sweety said...

haha, kelakarkan budak2.. kalau tak layan mestti merajukk.. haha :D

Husna Humairah said...

wuhuu, TBS tuu.. dekat dah dgn rumah. husna skola kat SMKBTS jee..
aah,betullah kita sebayaa.. hehee ;)

rajin rajin singgah lagi blog husna eh.. #teamkhemah #teamhijrah #followedyouuuu.

Lina Nadhilah said...

yg pnting baby tu comel ! nak cium je !!

Cik Mun said...

hehehe..kang xikutt kang merajuk plak budak2 tuh kan..

piraaa said...

xpenah nek ktm
ehh surau tu, jelas ketenangan, suka

Imran Abu Bakar said...

those little kids are so adorable! comel sangat!