My Journey

Pernah bercita-cita untuk menjadi seorang juruterbang wanita pertama Malaysia, tetapi sangat mencintai dan ingin mendalami ilmu biologi, namun telah dipanggil untuk menyahut cabaran dalam bidang seni bina walaubagaimanapun telah ditakdirkan menyambung kehidupan sebagai mahasiswi kejuruteraan elektrik-elektronik ketika ini. [3rd year survivor of electrical & electronic engineering student]

Heart of blog

Thursday, December 20, 2012

Westlife

Bismillahirahmanirahim..

Assalamualaikum...


kenal tak siapa mereka nie?? ahaks.. xperlu kenal kowt..bukan masuk dalam exam kan? hahaha..

mereka nielaa WESTLIFE... Irish Boy Band.. asalnya anggota kumpulan nie ada 5 orang..tapi seorang telah meninggalkan kumpulan nie..so sad!

bagi Aini, setiap orang ada minat masing2, kan? macan Aini gak..Aini minat kat Westlife.. tapi takdelaa fanatik sangat.. sekadar minat dihati..hahaha..bblueek!!

I love all their songs.. sebabnya, semua lagu westlife nie Aini faham maksud yang mereka cuba nak sampaikan.. lagipun diaorang guna bahasa Inggeris yang mudah..

dulu-dulu

I started learning English by hearing their songs.. I tried to grab the lyrics and the meaning of the song with hearing before reading the lyrics..

orang kata, kalau kita nak jatuh hati dengan sesuatu kita kena mengenali benda itu..Tak Kenal Maka Tak Cinta..

then, I spoke to myself 7 ''if you want learning English, you should love it first! then, it will smoothly being a part of you  heart"

dan pada suatu hari Aini diperkenalkan dengan group Westlife tue.. bagai pucuk dicita, ulam mendatang laa kan..first song yang Aini dengar adalah My Love..dan seterus lagunya Aini dah jatuh hati..hahahaha

disamping dengar lagu, Aini belajar cara nak sebut, cara nak grab easily word by word, new vocabullaries..

tapi satu yang tak okey bila nak belajar english dengan lagu adalah Grammar Error laa..maksudnya, grammar dia bukan seperti yang dalam penulisan kita tue..(tapi tak semua lagulaa)

jadi nak tak nak, kena buka buku, baca  novel or maybe motivitional book written by local writer.. english nie juga banyak jeniskan.. ada yang British English, Britain English, America English etc..

dah dah..mencecehlaa pulak Aini nie..hehehe.. tapi Aini ada satu secret.. *rahsialaa sangat*
dalam banyak2  angota Westlife. Aini paling suka Mark Feehily..ehikhikhik.. *maluuuuu*



erk.. poyolaa Aini nie..tue un sampai nak letak tiga gambar sekali...ehiks!

sebab dia tue...ehem-ehem..
hahaha.. let it be my secret okey?? dah bagitau nie kira bagus tauuu.. jangan bagi betis, nak peha pula yerr..
tapi, whoever is he, I respect who he want to be..urmmmm..  *mesti curios,kan? ce la cari cerita dia, nanti uiolss pahamlaa*
dan yang sedihnya, dengar khabar yang kumpulan westlife nak dibubarkan.. sedihnya!.. uhuk-uhuk.. T___T
I'll miss their new song.....

-lots of love, Westlife XOXO-

16 comments:

trah zain said...

dorang lah hero zaman sekolah rendahku,,haha

hainom OKje said...

OKje pun suka ngan Westlife ni...lagu lagu dia best!

KorN said...

dulu pemes giler kot... tmbh2 lgu uptown gurl.. tpi byk je lgi lagu pemes sena nya

siti farishah An said...

same gakla ngan kita.byk gak lagu diorang ni yg i hafal, tp itu dululah.kalau sekarang ni nk nyanyi mmg terbelit lidah gakla.yg paling suka lagu 'Flying without wings"

Shiyda Aqma said...

yupp ! i'm start learning english from their song too ! :P

krole said...

huhuhu..time dorank top ni..member2 pompuan kat klas siap beli baju gmbaq dorank~hihihi

PuteriVampire said...

Saya suka lagu dorang . Tapi , saya tak kenal dorang . Hee ~ Saya follow :)

Sandra Azwan said...

lama tak dengar lagu2 westlife...kinda cool!

Mimie Najib said...

dulu layan jgk lagu2 dorang..lagunya kan best2..sekarang ni pun dorang mcm dh xbape timbul je kan..bnyk sngt artis baru..

fatin aziz said...

minat westlife!!! walaupun kump lama tpi still popular smpai skrg..:)

Remy hazza said...

weslife dah tua...... dah tak macam dulu.......he3...remy pernah layan konsert weslife kat bukit jalil dulu.....,. pergh!!!! best sangat...
tak silap remy time tu dia tengah meletop2....

shukri said...

mark feehily yeee..
kemain..habis bocur rahsia..

Amy Hana said...

Mase saye darjah lima semua lagu westlife saye hafal >.< laa ni . layan yang lain pulak . ekeke

♥ Anis said...

Time saya sekolah rendah lagu I have A Dream tak silap nyanyi time boria. HAHA :D

RATU QASEH SAIFUDIN said...

sampai laa ni dengaq lagu depa ni..hihi..infact..nowplaying lagu my love..hahaha..=)

Mirae Adnan said...

weslife punya lagu evergreen.. :)