My Journey

Pernah bercita-cita untuk menjadi seorang juruterbang wanita pertama Malaysia, tetapi sangat mencintai dan ingin mendalami ilmu biologi, namun telah dipanggil untuk menyahut cabaran dalam bidang seni bina walaubagaimanapun telah ditakdirkan menyambung kehidupan sebagai mahasiswi kejuruteraan elektrik-elektronik ketika ini. [3rd year survivor of electrical & electronic engineering student]

Heart of blog

Friday, November 16, 2012

Allah's love stands when all else has fallen..

Bismillahirahmanirahim..

Assalamualaikum..

sudi tak Y'Alls on-kan music blog Aini sebelum melanjutkan pembacaan Y'All untuk entry nie.. 
*buat muka manjeeeee*

saja nak suruh Y'Alls berfeeling-feeling..
hehehe..thanks pada yang sudi.. (meh cuit hidung sikit)

as Y'Alls aware..
Candido SPM dah nak mengangkat senjata semula 19 Nov nie..
cuti seminggu nie sangat menyesakkan perasaan Aini..
huuuuuhhh *sigh*
cuti yang sangat tidak effective buat Aini..
aini tak boleh salahkan sesiapa.. sebab ianya sememang salah Aini..

orang lain boleh jer study leklok..so, why I couldn't??
"engkau yang tak pandai hargai masa, sebab itu ia nak divorce dengan kau"
blablabla...

bila fikirkan semula..
betul kata seorang kakak nie pada Aini..
niat Aini nak SPM nie sdikt terlencong..
sepatutnye, Aini lebih pentingkan ILMU yang Aini pelajari..
bukan SPM punya exam punya result..
paaaaap *tampar pipi sendiri*

Allahu Rabbi,
"Ilmu Aini....Ilmu... Bukan kecemerlangan semata-mata"

aini perlu sedar sekarang ini yang kecermalangan bukanlah segala-galanya jika tiada redha dari Allah dan kedua ibu bapa.. if I make them happy, Allah will happier too..
may Allah ease :')

I.L.M.U
Ikhlas . Luas pemikiran . Merendah diri . Usaha .
Ikhlas bermaksud melakukan sesuatu tanpa mengharapkan balasan
terimakasih kak Hadaina.. atas peringatanmu yang sangat bermakna.. Aini sayang akak..*peluk* sobss
hehehehe..lebih2 pulakkan?
nota hati:- I have to wake up early tommorrow.. so good night everybody...errrkk.. good morning laaa.. doakan saya jadi insan yang berguna didunia dan akhirat..fighting! striving! praying!

11 comments:

SuDu Biru said...

nice blog :)

Izyan Hamizi said...

nak mengikhlaskan diri untuk belajar demi ilmu dan Allah tu memang payah, tapi kita boleh cuba. Selagi di mana ada kemahuan pasti ada jalan :)

R Machomil said...

Pap tampar pp? ade nyamuk hinggap ke kat pp tu? hehe

SYaMiLa said...

salam ziarah yea...

Anis Farhana said...

SPM yerr . buat yang terbaik ya . semoga Allah permudahkan urusan awak . fighting ! =')

aini shahroni said...

@Sudu Biru: tegima kasih

aini shahroni said...

@Izyan Hamizi: benar2.. thanks sudi ingatkan semula

aini shahroni said...

@R Machomi: bukan nyamuklaa..tpi dinosor..muehehehe..guraw ^__^

aini shahroni said...

@Syamila:thanks yowww..nnti sya singgah balik erk ^__^

aini shahroni said...

@Anis Farhana: thanks my dear.. fighting!!

WaneyRedza said...

Blogwalking here.. Blink2 la blog dia :)