My Journey

Pernah bercita-cita untuk menjadi seorang juruterbang wanita pertama Malaysia, tetapi sangat mencintai dan ingin mendalami ilmu biologi, namun telah dipanggil untuk menyahut cabaran dalam bidang seni bina walaubagaimanapun telah ditakdirkan menyambung kehidupan sebagai mahasiswi kejuruteraan elektrik-elektronik ketika ini. [3rd year survivor of electrical & electronic engineering student]

Instagram

Saturday, September 8, 2012

that'll last forever in my memory #2


Assalammualaikum..

I know I've always kept saying this "it has been 5 years we were no longer together"
but that's true...
hahaha..
tak sangka semua dah besar2..tinggi2..gantang2..cun2..ada yang dah ada rupa mak bapak orang..
rasa macam baru semalam jer semua nie berlaku...
*gelak kuat2 sampai terguling-guling dalam kelas
*makan ais krim comot2
*usha2 abg senior..
*pakai tudung senget benget
*ponteng kelas -sekali jer la-
*makan tengahari dalam polistren kat belakang kelas, tepi padang
*solat zohor berjemaah..
*solat sunnat dhuha pastu baca du'a dhuha kuat2
*makan mee @ nasi goreng dalam plastik pastu picit2 ia nak bagi dia keluar sebab kantin tak provide sudu
*nyanyi lagu sama2..terutama masa budak lelaki pergi solat jumaat -time tak de tazkirah-...ingat tak Puteri Fieda Syuhada ada buat list lagu, then kita pilih lagu apa kita nak nyanyi..time tu semua nak tunjuk bakat bagai..
*beratur kat luar kelas sebelum nak balik..then baca du'a...
*baca ikrar bagi candidate UPSR kat tapak perhimpunan..
*mengedik dengan cikgu fakrul -if i'm not mistaken-..footballer coach..tapi saya xde laaaa..
*main bola jaring..-jadi Goal Attack (G.A)..kenangan yang AWESOME giler
*time subject Tajwid..ingat tak ustaz Fitri -if i'm not mistaken- setiap kali ustaz masuk kelas kita akan nyanyi @ menghafal all the stuff.."mad wajib mutassil ialah tiap2 huruf mad bertemu hamzah dalam satu kalimah..."
*'mengumpat' Pak Guard sekolah...-kesian Pak Guard tu- teringat saya pernah marah Pak Guard sambil speaking london..Fazliyana mesti ingat..then bila dia bla kitaorag gelak terbahak-bahak -tapi dalam hati menyesal-..after that day, Pak Guard tu dah tak ganggu saya lagi..
*menziarahi CO-OP sekolah kat sebelah bilik guru lelaki..suka kalau ada barang2 baru...
*curi2 minum air bila time puasa disebabkan ttuutt-ala perempuan biasalaaa- tapi yang memang tak boleh bla bila CO-OP siap jual air time puasa...then curi2 makan dalam kelas..haiysh..sweetnya time tu..tapi tak igt sapa partner saya dalam membuat jenayah tersebut..

kalau nak membebel pasal kenangan2 dulu..for sure laa tak akan habis..

disaat kesibukan sejak kebelakangan nie, saya sering mengeluh itu mengeluh ini..seolah-olah sepanjang hidup saya nie hanya kesusahan dan kepayahan semata-mata...
tetapi apabila terduduk sebentar...muhasabah diri, I pondered , is it true that Allah has never given me an happiness since I was born till now..
-whole my journey-

urmmm..
absolutely, NO..He always gives what best for me...
he gives me the greatest gift that nobody can replace it,
it's you,my friend..
even though, on the day he took you away from me,
he still kept one thing within my life..
and it was..
OUR MEMORIES..
he didn't take all the memories we had been through together..
ups and downs
happy and sad
delighted and dejected
hard and easy
all the memories..
that brought us like a big family..

and today, I proudly want to reveal to all of you..
I'm really really love and miss you (ALL) like crazy..
harap dapat buat reunion dalam masa terdekat nie...

wasalam..

p/s: mabruk untuk ex-head prefect '06 SRAI -iqbal zafarin- kerana bakal berangkat ke jordan jumaat minggu depan..semoga selamat sampai dan selamat berjaya..-we'll waiting you for being a good muslim doctar, insyaAllah-

maaf kalau grammar terabur sebab saya memang suka tulis macam tu ^___^

No comments: