My Journey

Pernah bercita-cita untuk menjadi seorang juruterbang wanita pertama Malaysia, tetapi sangat mencintai dan ingin mendalami ilmu biologi, namun telah dipanggil untuk menyahut cabaran dalam bidang seni bina walaubagaimanapun telah ditakdirkan menyambung kehidupan sebagai mahasiswi kejuruteraan elektrik-elektronik ketika ini. [3rd year survivor of electrical & electronic engineering student]

Heart of blog

Wednesday, September 12, 2012

gift from my lovely parents..

Bismillahirahmanirahim...

ALHAMDHULILAH..
ALHAMDHULILAH..
ALHAMDHULILAH..

*excited nak cerita nie*
tadikan lepas antar abah pergi LCCT..
My mom and I and my becuk(adik) singgah Giant Bangi..
kononnya lapar sesangat, nak makan..

after makan,
My mom ajak pergi kedai camera..
sepanjang dalam kereta tadi my mom asyik cakap pasal camera jer..
so I expect my mom nak beli camera barulaa..

then, we off ke kedai camera next to tempat kita org makan..
semasa my mom 'belek2' n 'survey2' camera..
I terpandanglaa camera idaman I.. click sinie
so I mintalaa salesman tu nak pegang camera idaman..
perghhh!!! first time pegang rasa awesome gila..rasa mcam camera tu saya yang punya..
-berangan giler time tu-

tengah excited pengang..
tiba2 my mom kta "eh, orang tgh sibuk 'belek' camare nie..tengoklaa ibu pilih nie..bagilah pendapat..nak tengok camera yg mahal jer..tak mampu nak beli laa"..

saya pun balaslaa " nie camera idaman aini..aini tengah kumpul duit nak beli camera nie laa"
tapi dalam hati terkial-kial juga bila tengok harga camera idaman ku yang mencecah RM2000 lebih..saya pun letak lah camera tu..dengan mata yang tak berkedip...

then saya memberi focus pada my mom..
tiba2 my mom tanya camera ni nak warna apa..
saya dengan selamba jawab laa warna PINK my favourite kaler..
time tu saya tak pikir apa2 pun..
pastu my mom tanya salesman tu ada tak warna PINK..

on that time, saya dah rasa lain macam...
saya tengok raut wajah ibuku dengan pandangan BARACK OBAMA yang serius..
my mom serius pandai berlakon..
dia buat muka selamba giler....
pastu dia bual2 dengan salesman tu..
suddenly, dia cakap "ala bagilah discount sikit semperna birthday sweet seventeen"

sumpah! time tu saya punya kening dah terangkat melangit..memang tak percaya..
my mom yang beria-ria ajak saya pergi ke kedai camera hanyalah kerana nak belikan birthday present untuk saya..
SUBAHANALLAH!!

time tu rasa diri ni terlalu beruntung..terlalu bertuah..terlalu sweet...
even I didn't get my dream camera, but I get something more special..
something was given by my parents..
rasa nak nangis kowt time kat kedai tu....
tapi control MACHO laaa...
tak naklaa bagi salesman tu tengok I WAS TOUCHED masa tu...

So here, I dedicate this wishes or special thanks for my lovely awesome superb parents..

Assalamualaikum..Ibu..Abah.. 
first of all, akak nak minta maaf sesangat jika selama ini akak ada buat salah @ dosa pada kalian berdua..I know I did a lot of sins, a thousand of wrongdoings, a million of troubles since I was born until now..I also know you've always and keep forgiven me even I didn't ask it..But, that's you.. you're the one who know me better..you're the one who love me as much as I never know..you're the one who scold me because I didn't solat..you're the one who believe and support me in every stride I take..and you're the one who keep asking Allah to forgive me and hope Allah will grant everything I ask from Him..thank you..thank you..thank you very much..
Ibu dan Abah..
If I can hold east and west in my hand to demostrate to you how much I love you, I will do..But my love for both of you is bigger than that...I know I can't reciprocate everything you have done for me..so, what I has always do is I always ask Allah to give JannahtulFirdaus to both of you, insyaAllah...
 I love you, Ibu & Abah
my new camare.. 
COOL KAN?? WARNA PINK LAGI >-<  
sincerely,  your  lil princess Aini Shahroni

3 comments:

Syukri said...

untunglaaa..
by the way..
ePy bElaTed BirtHDaY
little princess Aini.
dah tua lerr..
jangan nakal2 lagi..
jadi gadis solehah yang diredhai Allah dan kedua orang tuanya..
okey!!

aini shahroni said...

Hihihi..
thanks my big brotha...
insyaAllah, i'll remember ur advise..
*tp nakal sekali skala xpe kn? =____=

Sabila Azam said...

COMELNYAAAA !!!!! Sukalaa..

Bestnya gitu... untung lorhh...