My Journey

Pernah bercita-cita untuk menjadi seorang juruterbang wanita pertama Malaysia, tetapi sangat mencintai dan ingin mendalami ilmu biologi, namun telah dipanggil untuk menyahut cabaran dalam bidang seni bina walaubagaimanapun telah ditakdirkan menyambung kehidupan sebagai mahasiswi kejuruteraan elektrik-elektronik ketika ini. [3rd year survivor of electrical & electronic engineering student]

Heart of blog

Thursday, September 20, 2012

Adam & Hawa

Bismillahirahmanirahim..

assalamualaikum,

Yeaay!! lagu baru laaaaaa...
seriusly, Aini suka sesangat tonton drama adam & hawa..
sebabnya nama heronya Adam dan heroinnya Ain -ain kalau tambah huruf I jadi aini-

sesiapa yang mengenali aini akan tahu kisah disebalik nama Adam dan Aini..

tapi serius nak jadikan cerita..
hari tu Aini pergi Pustaka Rakyat (kedai buku)..
masa nak buat bayaran tu tiba2 terperasan buku Adam dan Hawa karya Aisya Sofea kat kaunter bayarn tu..
then Aini ambil and belek2..
bacalah sinopsisnya..
tiba2 terperasan nama hero and heroinnya..
Adam Mukris dan Ain Hawani..
masa tu memang dah niat nak beli buku tu sekali..
tetapi Aini dah janji selagi tak habis SPM tak boleh beli + baca novel..
sebab nanti Aini akan addicted..
nak berhenti payah giler..
jadi Aini batalkan niat untuk membelinya...hhhuuuhh...
suddenly, the nex day Aini ternampak link blog kak fieda pasal drama Adam & Hawa..
mula2 just nak view jer..
tapi tangan ni dok gatal nak tekan button play kat video drama tu..
apa lagi...
dari episode 1 hingga 12 habis Aini balun..
hehe..-hempeh betul-
Aini tak tahu kenapa tetapi nama Adam adalah satu nama yang begitu significant bagi Aini..
-nanti nak letak nama anak ADAM lah- *berangan tak ke sudah..*

Aini suka drama/novel Adam dan Hawa sebab nama hero dan heroinnya-full stop-
buka sebab pelakon hero dia Aaron aziz okey!!!!!!
btw, tempat Ain Hawani belajar adalah tempat Mat Luthfi belajar..-Curtin University-

tetapi ada persoalan yang berlegar diminda, bagaimana rasa bila kita berada dalam situasi Ain Hawani..kena tangkap basah pastu kena kawin paksa?? nauzhibillah.....

If I were in her shoes, what would I do next?? menangis?? I just can't imangine it..................

p/s; mood down-exam papers-..

6 comments:

fieda said...

mmg terbaik kan cite ni..kak fieda dulu sepupu2 la duk pakat cite..ingat hebat takat mana la sgt..sekali layan padan muka kak fieda..sampai kena share kat blog video tu sbb ramai kwn nk tgk jugak..hihi..apapun thanks ye dear..

aini shahroni said...

akak teruskan uploud tau tau tau

fieda said...

selagi akak on9 selagi tu la kalau sempat akak upload ye..hehehe..

ih. said...

berapa ringgit satu novel yg dikatakan laris tu.nak tau jer.hehe

aini shahroni said...

@ih kalau tak silap RM 19.90...

ih. said...

oh ye ke.takde la mhal sgt.mekaceh bagi info.hehe